Καβέτσου 36, Μυτιλήνη, 81100, Λέσβος, Ελλάδα +302251040330

ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε.

Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ

Menu

Young Digital Leaders

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

Η ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε. σε συνεργασία με την εταιρία Action Synergy A.E., διαχειριστή και  συντονιστή Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών  Προγραμμάτων, διοργανώνει Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα:

 

«Ενημερώνοντας-Εκπαιδεύοντας τα Παιδιά 11-15 ετών, ώστε να μπορούν να είναι Υπεύθυνοι Πολίτες-Πλοηγοί στο Διαδίκτυο»

 

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 8/6/2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε. και ώρα: 10:00- 15:00 (προσέλευση, εγγραφές: 10:00-10:30)

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να γίνουν ψηφιακοί ηγέτες και όχι απλά χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Στοχεύει να τα βοηθήσει να διαχωρίζουν την πραγματική πληροφόρηση από την παραπληροφόρηση(fake news) στο διαδίκτυο, να απαντάνε στην ρητορική μίσους, να προφυλάσσονται από τη διαδικτυακή βία (cyber bullying  ) και να εξασκούν αποτελεσματικά την ελευθερία του λόγου τους, να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιούν μια ευρεία γκάμα ψηφιακών εργαλείων για να φέρουν θετικές αλλαγές.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το Σεμινάριο είναι βιωματικό.  Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οπότε θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

Δηλώστε συμμετοχή στo Σεμινάριο με αποστολή αιτήματος στο email : info@kekapel.gr

Για πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε:

Ρέντα Δήμητρα: 2251040330

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα Young Digital Leaders είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Google και την Google.org και στοχεύει να αναπτύξει την κριτική σκέψη και τον ψηφιακό αλφαβητισμό των νέων ανθρώπων και να τους εκπαιδεύσει στο πώς μπορούν να είναι υπεύθυνοι πολίτες στο Ίντερνετ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Google από τον Βρετανικό οργανισμό Institute for Strategic Dialogue (ISD). Παράλληλα με την Ελλάδα, το πρόγραμμα εφαρμόζεται στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.