Καβέτσου 36, Μυτιλήνη, 81100, Λέσβος, Ελλάδα +302251040330

ΚΕΚΑΠΕΛ Α.Ε.

Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ

Menu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

«Snapshots from the borders»

Μια νέα ευρωπαϊκή τριετής εκστρατεία για τις μεταναστευτικές ροές το ξεκινά στις 20ής Ιουνίου, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

→19 περιοχές, 17 τοπικές αρχές, 14 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, από όλη την Ευρώπη.

Μια κοινή πεποίθηση: εξάπλωση φωνών, πρακτικών και εμπειριών σχετικά με τα ζητήματα μετανάστευσης – αυτό σημαίνει «Snapshots» – από τα σύνορα, από την περιφέρεια έως το κέντρο. Αυτό είναι «Snapshots from the borders» και η πρώτη δημόσια εκδήλωση της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Το έργο βασίζεται σε τρεις πυλώνες: εκστρατεία ευαισθητοποίησης, υπεράσπισης και δικτύωσης. Το πρώτο σημείο θα πραγματοποιηθεί μέσω εργαστηρίων και σεμιναρίων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το δεύτερο μέσω μιας επικοινωνιακής καμπάνιας με τίτλο «No more bricks in the wall campaign» και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τέλος, το τρίτο θα είναι η δημιουργία ενός επίσημου δικτύου «Border-towns». Θα διεξαχθεί επίσης διαγωνισμός για ντοκιμαντέρ για θέματα μετανάστευσης.

Μεταξύ των κύριων δραστηριοτήτων θα πραγματοποιηθούν εκστρατείες, ενημερωτικά σεμινάρια, τοπικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και ανταλλαγές ορθών πρακτικών. Επιπλέον, θα συμμετάσχει η έρευνα στις περιοχές των τοπικών εταίρων και θα αναληφθούν δράσεις υπεράσπισης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στα πλαίσια των ανωτέρω η ΚΕΚΑΠΕΛ ΑΕ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, στις 20/06/2018 και ώρα 18:00μ.μ , στα γραφεία της εταιρείας στην οδό Καβέτσου 36, Μυτιλήνη για να την πρώτη επίσημη παρουσίαση του προγράμματος και την διασύνδεση με τους τοπικούς φορείς  που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό.

Ιστορικό:

Το «Snapshots from the borders» είναι ένα τριετές έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιέιται από 31 εταίρους, συνοριακές τοπικές αρχές και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, υπό την ηγεσία του δήμου Lampedusa και Linosa. Ο κύριος γενικός στόχος του έργου είναι η βελτίωση της κριτικής αντίληψης των ευρωπαίων και τοπικών αρχών και φορέων λήψης αποφάσεων και νόμων, των δημοσίων υπαλλήλων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, και των πολιτών σχετικά με το θέμα των μεταναστευτικών ρευμάτων προς τα ευρωπαϊκά σύνορα. Στόχος μας είναι η ενίσχυση ενός νέου οριζόντιου και ενεργού δικτύου πόλεων που αντιμετωπίζουν άμεσα τις μεταναστευτικές ροές στα σύνορα της ΕΕ, ως μέσο για την προώθηση ολοένα και πιο αποτελεσματικής πολιτικής συνοχής σε όλα τα επίπεδα. Το  επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Ποιοι είμαστε – οι εταίροι:

Λαμπεντούσα και Δήμος Λινόζας, Ιταλία
Αυτόνομη επαρχία του Bolzano – Ιταλία
Δήμος Pesaro, Ιταλία
Puglia, Ιταλία
Amref Health Αφρική, Ιταλία
Africa e Mediterraneo, Ιταλία
CSV Marche, Ιταλία
Cabildo Insular De Τενερίφη, Ισπανία
Fundacion Africana Para La Medicina Υ La Investigacion Amref Flying Doctors, Ισπανία
Ville de Grande-Synthe, Γαλλία
Eine Welt Netzwerk Thüringen ε. V., Γερμανία
Marktgemeinde Straß στο Δήμο Steiermark, Αυστρία
Stadtgemeinde Traiskirchen Δήμος, Αυστρία
Südwind – Verein für Entwicklungspolitik und globale Gerechtigkeit, Αυστρία
Δήμος Maribor, Σλοβενία
Δήμος Črnomelj, Σλοβενία
ISCOMET Ινστιτούτο Εθνοτικών και Περιφερειακών Σπουδών, Σλοβενία
Syklonagysfalu Onkormaniza, Ουγγαρία
Ίδρυμα Cromo Közhasznú Alapítvány, Ουγγαρία
Περιφερειακή Διοικητική Μονάδα Δήμος Κωστάντας, Ρουμανία
Novapolis Association – Κέντρο Ανάλυσης και Πρωτοβουλίες για την Ανάπτυξη, Ρουμανία
Δήμος Burgas, Βουλγαρία
Βαλκανικό Ινστιτούτο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής – BILSP
Βόρειο Αιγαίο, Ελλάδα
Δήμος Ρόδου, Ελλάδα
ΚΕΚΑΠΕΛ, Ελλάδα
Δήμος Αγίου Αθανασίου, Κύπρος
Τοπικό Συμβούλιο της Μάρσα, Μάλτα
Koperazzjoni Internazzjonali, Μάλτα
Οργανισμός τοπικής δημοκρατίας Μόσταρ, Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Isamlingsstiftelsen Harald Edelstam, Σουηδία

 

Περισσότερες πληροφορίες και επαφές: